Читомо > Новини > У Міносвіти з’явився новий дизайн-код

Новини

У Міносвіти з’явився новий дизайн-код

30.10.2017 0 Автор:

Для Міністерства освіти і науки України розроблено новий дизайн-код, який охоплює логотипи, шрифти, правила розміщення візуальної інформації та багато іншого. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Проект створено за ініціативи школи дизайну та програмування Projector та громадської організації Change Communication.

Новий стиль має легко адаптуватись до будь-яких контекстів. За його допомогою мають бути оформлені соціальні мережі, сайт, офіційні документи та рекламні кампанії.

Серед цільових груп є як дорослі люди (освітяни, вчені, батьки), так і молодь (школярі, студенти, молоді фахівці).
.

Безымяніввный
.

upload-52c2c2b0-af66-11e7-99ec-19cd0bf3b931
.

Фірмовий шрифт та шрифтову частину логотипу розробив український дизайнер Кирило Ткачов.
.

Безымяніввный

.

Дизайн передбачає нові стандарти комунікації як всередині міністерства, так i з партнерами та стейкхолдерами.
.

upload-c35692b0-a1db-11e7-b896-9d5f9fbe8763.

upload-b928d7c0-a204-11e7-83d2-434f6f7d4424

.upload-c62e0bc0-a925-11e7-9a33-612403f4c320

.upload-ceb78c70-af66-11e7-99ec-19cd0bf3b931

.

Також передбачений і дизайн презентаційної продукції.
.

upload-0fa45de0-923d-11e7-87ad-57c75538fb46

.upload-5c0946c0-94b6-11e7-b7ad-dd8aa1b1159f

.

ткачовКирило Ткачов,
дизайнер:

«Дизайн для Міністерства, також як і для будь-якої іншої структури, – це спосіб спілкування, візуалізації цілей та завдань, створення привабливого зовнішнього вигляду. Дизайн повинен бути своєчасним та сучасним (але, це не означає, що він має бути модним).

Герб – це хороший символ на рівні ідентифікації держави, але використовуючи його для усіх структур ми обезличуємо їх. Між іншим, кожне міністерство та відомство має свій ряд завдань та посилів, власну структуру та історію. Тобто, кожна структура потребує індивідуального образу.

Я був частиною дизайнерської команди (правда, досить незалежною частиною) і працював з колегами Сашком Трегубом та Дмитром Булановим. Від мене залежала текстова частина: шрифт і логотип (знак О+Н я не робив). На етапі, коли я приєднався до роботи, ідея айдентики була вже цілком сформованою і від мене вимагалося більш точне налаштування. Першочергово, я хотів використати шрифт Innerspace для логотипа, але він був недостатньо геометричним і форми знаків мене також не зовсім влаштовували. Зрештою, був намальований окремий набір літер різними мовами й сформовані відповідні логотипи».

line

тригубОлександр Трегуб,
дизайнер:

«Коли мене запросили взяти участь у створенні нової айдентики МОН, відчув себе хлопчиком, якому дали квиток на Полярний Експрес. По-перше, так не буває. По-друге, головне тепер не підвести. Потім були зустрічі, брифінги, ескізи, презентації міністру, думки замів, затвердження колегії.

Я до кінця не вірив, що стиль приймуть. Не сподівався, що в міністерстві справді відмовляться від стрічок, закладочок, колосків, орнаментів і підтримаються адекватну сучасну естетику. Знаєте, а вони таки молодці».

line

булановДмитро Буланов,
дизайнер:

«У нашого Міністерство освіти і науки України нове, сучасне обличчя, і все це одночасно з реальними змінами, в яких я, як і більшість, не вірив, доки, завдяки Олександру Трегубу та творчій, активній команді міністерства, не побачив реальні дії, які «рухають глибу».

Звісно, це тільки початок. Має пройти немало часу й тони роботи, щоби ми та нові покоління відчули зміни. Але крига скресла. І нова айдентика має стати прапором змін — це логічно й правильно, з точки зору комунікації. Неможна говорити про реформи освіти в старому, потертому плащі. Нове обличчя й новий одяг, це початок оновленої, сучасної та грамотної візуальної комунікації Міністерства»

 

.

Читайте також: Обрали найкращі книжкові проекти Ukrainian Design: the Very Best of 2017

.

 

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe