Читомо > Новини > У новому “Кур’єрі Кривбасу” – роман Даниленка та поезія Петросаняк

Новини

У новому “Кур’єрі Кривбасу” – роман Даниленка та поезія Петросаняк

05.07.2013 0 Автор:

Вийшло третє число журналу „Кур’єр Кривбасу” за 2013 рік. Пропонуємо короткий огляд змісту.

у ПРОЗІ публікується уривок з нового роману Володимира ДАНИЛЕНКА „Клітка для вивільги”, оповідання Василя ТРУБАЯ „Танг” та кілька новел Ольги ДЕРКАЧОВОЇ під загальним заголовком „Тепло твоїх долонь”.

УНІВЕРС містить другий фрагмент з роману французького письменника-романіста Луї-Фердінана Селіна „Смерть у кредит” під умовною назвою „Пасаж Березіна”, перекладений Романом ОСАДЧУКОМ, уривки з роману „Ляля” польського автора Денеля Яцека (переклад Божени АНТОНЯК), оповідання „Пташка на снігу” іспанського письменника Армандо Паласіо Вальдеса (переклад Зоряни КАЗЬМИР).

KK_Cover-203x300

У рубриці „Контурна карта” Катерина КАЛИТКО у передмові „Коли тебе обрали говорити” знайомить з прозою Сніжани Мулич та перекладає з боснійської кілька її оповідань під загальною назвою „Будинок зі скла”.

У ПОЕЗІЇ опубліковано добірки віршів Галини ПЕТРОСАНЯК з циклу „Фізика і метафізика для сина” та Марії ШУНЬ „В’яз і в’язанки”.

Перекладна поезія знайомить віршами Уладзімера Арлова зі збірки „Все як раніше лише імена змінилися” (переклад з білоруської Олександра ІРВАНЦЯ) та добіркою поезій литовських авторів „Відстань між яблунями” (загальна редакція перекладу Маріанни КІЯНОВСЬКОЇ).

У ВИТОКАХ – листи з Австрії та Польщі 2004-2008 років Назара ГОНЧАРА та закінчення роману Юрія КОСАЧА „Сузір’я лебедя”.

SCRIPTIBLE містить статтю Марка ПАВЛИШИНА „Повернення колоніальної резиґнації” про творчість Юрія Андруховича, стенограму круглого столу, що відбувся в Інституті літератури імені Т.Г.Шевченка НАН України, опрацьовану Тамарою ГУНДОРОВОЮ та групою авторів, під заголовком „Масова література в Україні: стан і перспективи”.

Рубрика „Нові автори нового століття” представлена абсурдною прозою Романа РУДЮКА „Будинок мрії” з передмовою Олега КОЦАРЕВА „Гра у життя та її автентичність”.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe