Читомо > Новини > У Пакистані вперше видали комікс про жінку-супергероя

Новини

У Пакистані вперше видали комікс про жінку-супергероя

08.09.2017 0 Автор:

У Пакистані з’явився перший комікс про жінку-супергероя «Pakistan Girl». Про це повідомляє The Express Tribune.

Створив комікс ісламабадський графічний дизайнер та арт-директор Хасан Сіддікі. «Pakistan Girl» розповідає історію Сари, типової пакистанської дівчини, яка любить читати, піклується про свого кота та розважається з друзями.
.

1-1503819542

.
Але після «складного періоду у її житті» Сара віднаходить у собі незвичайні сили та починає їх використовувати для допомоги людям. Її називають «захисницею миру».

Комікс видала компанія Сіддікі «Capital Comics», що була заснована у 2014 році. Його попередній комікс має назву «Pakistan Man», і саме він наштовхнув автора на думку про те, що в країні, в якій герої коміксів лише чоловіки, має з’явитися комікс про жінку.
.

6-1503819575

.
«Ми хочемо, щоби вона відігравала свою роль у боротьбі за гендерну рівність як класний жіночий персонаж. Меседж коміксу полягає в тому, що жінки також можуть бути сильними та робити роботу, яка зазвичай виконується чоловіками»
, – розповідає автор.

Комікс «Pakistan Man» був замовлений в колекцію Гарвардського університету та Бібліотеки Конгресу США, і отримав помітну популярність у школярів з Ісламабада.

Читайте також: Made in Ukraine: комікси великі й маленькі

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe