Читомо > Новини > У Тайбеї стартувала Міжнародна книжкова виставка

Новини

У Тайбеї стартувала Міжнародна книжкова виставка

08.02.2017 0 Автор:

25 щорічна Міжнародна книжкова виставка у Тайбеї, що стартує з 8 по 13 лютого, проходитиме у першому та третьому павільйонах Taipei World Trade Center. Організатори Taipei Book Fair Foundation за сприяння Міністерства культури Тайваню зазначили, що цьогоріч захід «переключить» свою увагу знову на Тайвань. Розглядатимуть еволюцію читання у країні впродовж останніх 60 років і будуть представлені інноваційні можливості, які забезпечуються сучасними передовими технологіями, такими як віртуальна реальність, доповнена реальність і live streaming у соціальних медіа.

Одним із основних івентів на TIBE 2017 буде International Bar (стенд A1009), зроблений у вигляді відкритого і затишного кафе, де відвідувачі зможуть відпочити і насолодитися різними видами діяльності, що відображатимуть видання і культуру різних країн. Кафе розташоване у центрі міжнародної зони і може вмістити близько 30 відвідувачів. Учасники з Європи, Америки, Азії та Океанії представлять широкий спектр подій, що включатимуть основні виступи, лекції, читання, дискусії та інші заходи. Ізраїль, Індія, Перу, Угорщина, Словаччина, Аргентина, Австралія, Данія, Гонконг, Бельгія, Франція, Польща, Італія, Китай, Філіппіни, Малайзія — події цих країн пройдуть у International Bar.

У головних міжнародних літературних подіях беруть участь Австрія, Італія, Іспанія, Ізраїль, Франція, Бельгія, Німеччина, Швейцарія, Чехія та Словаччина.

140

joan-druett.blogspot.com

Також на TIBE 2017 відбудеться Іnternational Writers Fire up the Show — це зірковий склад міжнародних письменників, які відвідують TIBE і мають на фестивалі подію зі власною участю. Цей рік не виключення, тому фестиваль відвідають близько 20 письменників із Бельгії, Канади, Франції, Німеччини, Японії та США, такі, як «бестселерний» американський фантаст Кевін Хірн (Kevin Hearne), переможець американської National Book Award Ха Цзінь (?? / Ha Jin) і японський ілюстратор та історичний дослідник Каґава Ґентаро (?????/ Kagawa Gentar ?). Ветеран ілюстрації Івамура Кадзуо Івамура (Iwamura Kazuo), чиї численні мальовані книги були улюбленими книгами тайванців останні три десятиліття також зробить свій перший офіційний візит у Тайвань і візьме участь у фестивалі.

Читайте також: 15 важливих книжкових ярмарків 2017 року

Ґрунтуючись на темі «Обмін радістю від читання: наші спільні спогади про книги і читання» (Sharing the Joy of Reading: Our Shared Memories of Books and Reading) тема павільйонів на TIBE 2017 будуть складатися із чотирьох основних читацьких просторів.

Зона 1 — «Generation x Reading», куратором якої буде Фен Тепінь (??? / Feng Te-ping), директор літературного журналу Wenhsun (??), де буде показано хронічку еволюції читання у Тайвані з 1950-го. Виставка буде розділена на три секції: хронологія, історичні дані та рідкісні артефакти.

Зона 2 — «Scenario x Reading», якою опікуватимуться чотири міждисциплінарні художники Нейл Тянь (??? / Neil Tien), Єнчао Хуан (Yen-chao Huang), Енді Єн (?? / Andy Yen) і 221Trees. Вони створять неймовірні місця для читання, такі як ванні кімнати, спальні, природа чи різні види транспорту.

Зона 3 — «Technology x Reading», представить різні аспекти читання у найрізноманітніших середовищах шляхом об’єднання сучасних високотехнологічних засобів, включаючи доповнену реальність, віртуальну реальність, аудіо книги, кіно і прямі трансляції у Facebook.

Зона 4 — «Sharing x Reading», що демонструватиме мобільну бібліотеку, яка їздитиме у віддалені регіони, у результаті чого радість від читання буде доступна ширшій аудиторії.

Також на фестивалі буде окрема програма для незалежних видавництв із темою «New Independent Publishers Raise a New Generation’s Awareness of Reading». Зона незалежних видавців і громадських організацій (NGO) створена спільно з Independent Publishing Alliance, Taiwan Association for Independent Bookshop Culture та Taiwan Labor Front. У той же час, Youth Innovative Publishing Pavilion спрямований на широкий спектр самвидавів, дуже популярних засобів масової інформації, прийнятих незалежними творчими людьми, щоб публікувати власні роботи.

«Professionals Come Together at Dedicated Forums» — такою буде програма професійних форумів. Цьогоріч TIBE 2017 професійні форуми охоплюють надзвичайно цікаве коло питань: це і міжнародні книжкові магазини, і дитячі книги, бібліотеки, а також Frankfurt Publisher’s Training Program: Editing the Editor, програма, що пов’язує TIBE і Frankfurt Book Fair.

Прагнучи допомогти Тайваню йти в ногу з темпами міжнародної видавничої індустрії, Taipei International Book Exhibition співпрацює з Frankfurt Academy впродовж останніх трьох років, щоб організувати щорічну Frankfurt Publishers Training Program. Цього року ця програма буде запрошувати експертів із китайськомовного світу, щоб ті приєднались до їхньої команди. Це забезпечить не лише широке глобальне бачення, але й матиме практичні перспективи для місцевих ринків. Із такою сильною командою викладачів організатори сподіваються зробити FPTP платформою для фахівців видавничої справи зі Сходу та Заходу. А оскільки в останні роки роль редактора істотно змінилася, існує величезна потреба обговорити нові ролі, моделі, підходи та ідеї для цієї професії. Тому у рамках Frankfurt Publisher’s Training Program будуть розглянуті такі теми, як «Роль редактора у нинішні дні», «Міжнародний бізнес» та «Поза межами традиційного редагування».

Читайте також: The Frankfurt Book Fair Summer Academy: міжнародна торгівля починається тут

Звертаючись до швидкого зростання електронних книг та онлайн магазинів, TIBE запускає перший в історії International Bookstore Forum для того, щоб вивчити можливості трансформації книжкових магазинів. Дивлячись на минуле, сьогодення й майбутнє традиційних книжкових магазинів, цей форум надає гостре розуміння того, як засновники книгарень і власники підприємств вмілому адаптуються до змін у соціально-економічних умовах, постійно вдаючись до реформ та інновацій.

Форум очолюватиме знаменитий тайванський письменник і критик Яном Чжао (Yang Zhao), а серед його учасників Джоел Бейкер (Joel Becker), генеральний директор Australian Booksellers Association; Марк Руббо (Mark Rubbo), керуючий директор Australian Readings Books and Music; Саймон Гіфілд (Simon Heafield), керівник відділу маркетингу і розвитку бренду у великобританському Foyles Bookstore; Йошіі Шінобу (Yoshii Shinobu), японська авторка, що спеціалізується на дослідженнях незалежних книжкових магазинів і Уда Томоко (Uda Tomoko), власниця букіністичного книжкового магазинчика Урара (????????? / Ichiba no Urara Furuhonya) у місті Наха на Окінаві.

589ab80baa973

taiwannews.com.tw

Children’s Book Pavilion на TIBE 2017 цього року організований книжковим критиком Цзяньхуа Ко (Chien-hua Ko). З темою «Times of Illustrated Fantasy», у дитячий павільйон охоплюватиме дитячі читання книг, вироби ручної роботи, Collective Exhibition of Taiwanese Illustrators, а також 7-му Ibero-American Illustration Exhibition.

The Collective Exhibition of Taiwanese Illustrators об’єднує роботи п’яти тайванських ілюстраторів, що отримали нагороди, а це ? Коцун Чао (Kuo-tsung Chao), Лай Ма (Lai Ma), Том Лю (Tom Liu), Шуман Ван (Shu-man Wang), і Мінґун Цзян (Ming-kung Chiang).

Окрім того, Ibero-American Illustration Exhibition представить відібрані роботи ілюстраторів із того регіону, передаючи своєрідне повідомлення з Іберо-Америки, що виходить за рамки мовного бар’єру.

Читайте також: 10 літературних фестивалів світу, на які варто звернути увагу

Шуфень Ван (Shu-fen Wang), який був вірний просуванню книг ручної роботи протягом багатьох десятиліть, приєднається до кількох ремісничих художників у одному із залів, щоб поділитися своїм ентузіазмом щодо дитячих книг. За його участі відбудеться 12 подій. Великі або маленькі, всі читачі запрошуються до участі в творчому конкурсі зі створення творів мистецтва ? картин, оріґамі, капсул із іграшками чи ліплення.

Цього року на Taipei International Book Exhibition 2017 також можна буде побачити рідкісні антикварні книги. Це світового масштабу подія відбудеться для того, щоб ознайомити відвідувачів зі старовинними книгами, щоб більша кількість людей дізналася про такі скарби.

З метою розширення сфери публічного читання TIBE 2017 вийде за межі книжкового ярмарку, організувавши загальноміський фестиваль читання. Фестиваль буде об’єднувати місцеві школи, бібліотеки, культурні центри і незалежні книжкові магазини. Різноманітні книжкові акції будуть проводитися у місті з січня по лютий, щоб Тайбей перетворився у справжнє місто читання.

Чільне зображення tibe.org.tw

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe