Читомо > Новини > Уряд схвалив створення «Українського інституту» для презентації країни за кордоном

Новини

Уряд схвалив створення «Українського інституту» для презентації країни за кордоном

23.06.2017 0 Автор:

Кабінет Міністрів України схвалив створення державної установи «Український інститут» для презентації України за кордоном та створення її іміджу. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 22 червня.

Кабмін погодився з пропозицією Міністерства закордонних справ України про створення Українського інституту, віднісши його до сфери управління МЗС.
.

224b181bdbda45c1287f2d9845fe91b61417545376

.
Окрім того, уряд доручив МЗС забезпечити роботу Українського інституту в межах передбачених міністерству в державному бюджеті видатків.

Український інститут створюється для презентації України за кордоном та просування її іміджу в світі, за прикладом Гете інституту, Польського інституту, Британської ради, Французького інституту та інших. Серед напрямків роботи інституту буде культурна дипломатія, креативна економіка, наука, освіта та публічна дипломатія.

Також 21 червня уряд доповнив перелік закладів культури і мистецтва, які утримуються або яким надається фінансова підтримка з державного бюджету – Українським інститутом книги, Національним центром театрального мистецтва імені Леся Курбаса, Українським державним інститутом культурної спадщини, Українським центром культурних досліджень, зокрема про це йдеться у постанові  № 430 «Про внесення зміни до переліку закладів культури і мистецтва, які утримуються або яким надається  фінансова підтримка з державного бюджету»

Нагадаємо, що Міністерство культури оголосило проведення конкурсного добору на посаду директора Державної установи «Український інститут книги» та добору кандидатур від громадських об’єднань у сфері культури.

Як повідомлялося раніше, на засіданні Кабінету міністрів України ухвалено постанову щодо передачі Міністерству культури низку повноважень у книговидавничій сфері.

Читайте також: Не Польщею єдиною: книжкові інституції в країнах з успішним видавничим бізнесом

Фото: Преса України, Vecteezy

День, Інтерфакс-Україна, Преса України

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe