Читомо > Новини > В Одесі презентували проект екранізації «Ворошиловграда» Сергія Жадана

Новини

В Одесі презентували проект екранізації «Ворошиловграда» Сергія Жадана

18.07.2017 0 Автор:

На Одеському міжнародному кінофестивалі презентували проект фільму Ярослава Лодигіна «Ворошиловград» за однойменним романом Сергія Жадана.

Автори фільму розповіли, що зйомки розпочинаються з 31 липня цього року. У головних ролях: Олег Москаленко, Олексій Горбунов, Руслана Хазіпова, Володимир Ямненко, Георгій Поволоцький, Євгенія Муц, Ігор Портянко та інші.

«Я хочу, щоб зламався стереотип про те, що українське кіно – це погане кіно. У нас зараз знімається багато хороших фільмів. Ще один стереотип, який хочеться зламати, – про те, що східноєвропейське кіно похмуре. Хочу, щоб цей фільм був сонячним. У романі описано важкі події, але при цьому там багато гумору. Хочеться почути з екрана діалоги Сергія Жадана, які, на мою думку, абсолютно тарантінівські», – розповів на презентації режисер фільму Ярослав Лодигін.
.

160330095803_lodygin_950x633_bbc_nocredit

Режисер фільму «Ворошиловград» Ярослав Лодигін

.
Над сауднтреком екранізації працюватимуть музиканти Юхим Чупахін та Олег Каданов («Оркестр Че»).  Також у фільмі буде використана музика Сергія Прокоф’єва.

Кастинг на виконавців головних ролей тривав упродовж 7 місяців, всього було написано 11 різних варіантів сценарію. Загальний бюджет фільму становитиме близько 31 млн грн, частину якого виділить Держкіно – 15,5 млн грн.

. 02

.
Ворошиловград
— роман українського письменника Сергія Жадана, опублікований у 2010 році видавництвом Фоліо (Харків). Переміг у конкурсі Книга року Бі-Бі-Сі та був удостоєний швейцарської літературної премії Jan Michalski Prize. 12 грудня 2014 року на честь десятої річниці премії BBC Україна спільно з культурною програмою ЄБРР оголосили роман Книгою десятиліття Бі-Бі-Сі. Роман перекладено російською, польською, німецькою, французькою та іншими мовами.

Читайте також: Що з української сучасної літератури екранізовують

Фото: BBC

lb.ua

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe