Читомо > Новини > В Україну заборонили ввезти ще 10 тисяч екземплярів «пропаганди»

Новини

В Україну заборонили ввезти ще 10 тисяч екземплярів «пропаганди»

25.04.2018 0 Автор:

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Якабу Трейд» у видачі дозволу  на ввезення з території держави-агресора тиражу книжки Олени Качур «Как жили на Руси» у кількості 10 тис. примірників. Про це повідомляє прес-служба відомства.  

Наказ про відмову видано після негативного висновку експертної ради Держкомтелерадіо, яка визнала, що у цьому виданні (видавець – ООО «Манн, Иванов и Фербер», м. Москва), розрахованому на дітей, присутні ознаки пропаганди держави-агресора та «звичної вже для російських пропагандистів практики фальшування історії Київської Русі, невизнання Української держави».

Загалом, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо надав дозволи на ввезення 14 453 видань з території держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій України. Разом з тим надано 46 відмов у їх видачі. Ще 460 відмов надано у зв’язку з неправильною подачею пакетів документів, необхідних для одержання дозволу.

Як відомо, 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Із повним текстом закону можна ознайомитися тут

Раніше повідомлялося, що з ринку на Петрівці та з ТРЦ «Навігатор» вилучені книжки, які визнані такими, що ввезені в Україну без дозвільних документів. 

До того повідомлялося, що Управління дозвільної процедури та контролю за розповсюдженням видавничої продукції оприлюднило новий перелік видань, заборонених в Україні.

Нагадаємо, що за минулий рік Держкомтелерадіо видав 221 відмову на ввезення видавничої продукції з території РФ.

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe