Читомо > Новини > Віднайдено раніше невідому книжку Моріса Сендака

Новини

Віднайдено раніше невідому книжку Моріса Сендака

11.07.2017 0 Автор:

Знайдено раніше невідому книжку Моріса Сендака під назвою «Presto and Zesto in Limboland», що була написана ним у співавторстві з Артуром Йорінксом.

Рукопис та повний набір ілюстрацій були віднайдені в архіві письменника в Коннектикуті Лін Капонерою, президенткою Maurice Sendak Foundation. Пані Капонера багато років була економкою в будинку письменника та його близькою подругою.

Це вже не перша книжка Сендака у співпраці з Йорінксом. Їхня колаборація відбувалася протягом 15-ти років, впродовж яких вони також створили книжки «The Miami Giant», (1995) та «Mommy?» (2006).

Віднайдений рукопис «Presto and Zesto in Limboland» готується до видання осінню 2018-го року.
.

48085-v1-600x

Артур Йорінкс та Моріс Сендак
.

Моріс Сендак (10 червня 1928, Бруклін, Нью-Йорк — 8 травня 2012, Денбері, Коннектикут) — американський дитячий письменник, художник-ілюстратор, продюсер, режисер, актор. Один із найвпливовіших дитячих ілюстраторів США.

Сендак часто звертався до традицій 18-19 століття, його приваблювала чіткість ліній, тонке штрихування і приглушенні тони. Він вивчав творчість Дюрера, Хогарта, Блейка, Буша, творчо адаптував у свої роботи знахідки старих майстрів.

У 1950-ті роки формується особлива манера художника зображувати дітей: маленькі герої Сендака зазвичай коренасті, ніби трішки приплюснуті, круглолиці, очі їхні часто залишаються сумними, навіть коли діти веселяться, інколи вони більш схожі на маленьких дорослих, ніж на дітей.

Перші книжки Моріса Сендака вирізняє новизна ставлення до дитини, маленькі герої один на один зустрічаються з невлаштованістю дорослого світу, вони позбавленні підтримки старших, єдина їхня опора — фантазія.

Фото: publishersweekly.com

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe