Читомо > Новини > Відома лауреатка премії Астрід Ліндґрен

Новини

Відома лауреатка премії Астрід Ліндґрен

27.03.2018 0 Автор:

Меморіальна премія імені Астрід Ліндґрен (Astrid Lindgren Memorial Award – ALMA), яку вручають за внесок у розвиток дитячої та юнацької літератури, оголосила переможця. Про це повідомила кореспондентка Читомо з церемонії оголошення, яка проходить у межах Болонського книжкового ярмарку.

Премію отримала американська письменниця Жаклін Вудсон.

Вудсон  авторка понад 30 книжок: від книжок-картинок для наймолодших до повістей для старших підлітків, деякі з них  у віршах.

Більшість книжок Вудсон гостро соціальні. Головні теми її творів: гендерні, расові та класові проблеми. За словами самої письменниці, в дитинстві та юності вона часто відчувала себе не такою, як усі інші, а коли виросла, зрозуміла, що відрізнятися від інших  норма. Саме цю ідею вона найчастіше намагається донести до своїх читачів.

 

29633817_1759154880809946_272213017_o

 

Вудсон була удостоєна премії імені Маргарет Едвардс Американської бібліотечної асоціації, Національної книжкової премії США, премії імені Коретти Скотт Кінг, медалі Джона Ньюбері та ін.

Як ми повідомляли, цього року за нагороду від України боролися ілюстратор Кость Лавро та письменниця Зірка Мензатюк. Усього у списку було 235 кандидатів із 60 країн світу.

Меморіальна премія імені Астрід Ліндґрен була заснована шведським урядом 2002 року, після смерті відомої письменниці для того, щоб сприяти розвитку дитячої та юнацької літератури. Запровадження нагороди стало також знаком визнання та глибокої поваги до Ліндґрен, яка залишається однією із найулюбленіших та найпопулярніших письменниць у Швеції та за її межами.

Нагадаємо, що минулого року премію отримав німецький ілюстратор й автор Вольф Ерльбрух.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe