Читомо > Новини > «Вірусне книгорозповсюдження, або Як заразити книгою?»

Новини

«Вірусне книгорозповсюдження, або Як заразити книгою?»

09.04.2010 4 Автор:

Навіть роботи Леонардо да Вінчі свого часу були поміщені в рамки. Так само й Перший фестиваль молодих видавців та редакторів, скориставшись розширенням студентської конференції, почав завойовувати місце на стінах видавничого та редакторського Лувру. Серед решти сюжетів великого полотна виділяється скупченням яскравих тонів та розмахом мазків круглий стіл «Вірусне книгорозповсюдження, або Як заразити книгою?», що відбудеться 16 квітня. У заході візьмуть участь президент Асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, популярні письменники й успішні видавці Дмитро та Віталій Капранови, молодий поет і видавець Олег Романенко, перекладач і книжковий дизайнер Ілля Стронґовський та інші знакові постаті сучасної книжкової справи. У жвавій та результативній дискусії зможуть взяти участь всі, хто захоче висловити думки щодо впливу книжки на духовну мікрофлору людини.

Модеруватиме подію професор, завідувач кафедри видавничої справи та редагування КНУ ім. Т. Г. Шевченка, автор багатьох хрестоматійних книг про книги Микола Тимошик. За його словами, увесь фестиваль і зокрема круглий стіл покликаний допомогти молодим видавцям знайти траєкторію високого руху через підвищення культури видання до «примирення» з освіченим читачем та розширення читацької аудиторії. Синтезуючи досвід нашого народу та європейські стандарти, як вважає пан Тимошик, книговидавнича галузь України має великі шанси на відродження. Про механізми такого синтезу якраз і йтиме мова за круглим столом.

«Підвищити інтерес до книги, до читання, ствердити українську книжку, проаналізувати стан справ у видавничій галузі, популяризувати професію видавця, показати її унікальність, смак, вагу та важливість», – це і є, на думку Миколи Тимошика, ті стіни Лувру, на які може обпертись «вірусне книгорозповсюдження».

Відразу після круглого столу відбудеться церемонія нагородження найкращих полотен, себто найкращих студентських доповідей із видавничої справи й редагування, а також найцікавіших молодіжних студентських проектів. Вручать пам’ятні дипломи й подарунки вельмишановні учасники заходу.

Акредитація необхідна: chytomo@gmail.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. перуцька
    09.04.2010 в 11:42 am

    ммм. модерує тимошик… найс)

  2. Ярослав Саландяк
    12.07.2011 в 8:41 am

    Ідея прекрасна, залишається одна проблема — багато хороших та доступних (безкоштовних) вірусів… я наприклад пустив би на віруси свої Малі мотлохи, а як би Антон Санченко свої Нариси бурси…

  3. Ярослав Саландяк
    14.07.2011 в 6:39 am

    Розвиваю ідею далі: Уявіть собі, що на ось цей ваш сайт можна скинути піксельну книжку у варіанті для друку… будь хто може її без проблем скинути на власний комп’ютер, флешку, диск… а надрукувати, сьогодні…чорно біло, чи кольорово — без проблем!
    Тут і розвиток ідеї Сам видаву — якісна книга (ідея) сама себе друкує (поширює)…

Pingbacks/Trackbacks

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe