Читомо > Новини > Виставки, фестивалі й інші найочікуваніші літературні події літа

Новини

Виставки, фестивалі й інші найочікуваніші літературні події літа

03.06.2015 0 Автор:

Майстер-класи від провідних комікс-художників, перфоманси від українських перекладачів, літературна мандрівка до Івано-Франківська, поетичні читання на фестивалі українського опору і тусівка на батьківщині Кобзаря. Читомо підготувало гід найцікавішими літературними подіями літа.

Kyiv Comic Con

6-7 червня, Київ

Навіть якщо ви не фанатієте від Людини-павука, «Зоряних війн» чи Поттеріани, завітати на Comic Con все ж варто. Хоча б тому, що в Україні фестиваль популярної культури влаштують вперше, тоді як у світі коміккони є традицією не одного десятиліття. На відвідувачів чекає поп-культура у всіх її виявах – музичному, кінематографічному, ігровому, ІТ-шному і, звісно ж, коміксно-літературному.

Якщо ви досі сумніваєтеся, перегляньте також 8 аргументів від Читомо на користь того, чому варто піти на Kyiv Comic Con.

Вартість: 100–150 грн

Деталі

COMIC_con6

line_small

Urban Exploration Lviv Fest

5–6 червня, Львів

Дводенний фестиваль пройде з нагоди відкриття у Львові нового простору – Urban Exploration Art Center, що має стати найпотужнішою локацією сучасного мистецтва у Західній Україні. У насиченій програмі відведена година і на літературну сцену. Захід під назвою Spoken word буде присвячений перекладній поезії.

Вартість: 20 грн (окремо оплачується дігер-вечірка від Funk Masters і майстерні від Щось цікаве)

Деталі

urban

line_small

Книжковий ярмарок МЕДВІН

5–7 червня, Київ

Весняний МЕДВІН, уже дев’ятий за рахунком, збере понад 60 учасників, серед яких видавництва «Зелений пес», «Видавництво Старого Лева», «Генеза», «Нора-друк», «Ярославів Вал», «Юніверс», «Час майстрів», «Задруга», «Ніка-центр», «Просвіта», «Видавництво Анетти Антоненко», «Коронація слова».

У програмі ярмарку – автограф-сесії та зустрічі з авторами книжок, презентації та майстер-класи, концерти та розваги. Субота на виставці традиційно є Дитячим днем.

Вартість: безкоштовно

Деталі

medvin

line_small

Перший перекладацький фестиваль «Дні перекладу»

12-14 червня, Київ

Не пригадаєте жодного сучасного українського перекладача? Тоді обов’язково відвідайте фестиваль «Дні перекладу» та познайомтеся з провідними трударями української перекладацької ниви особисто. Як зазначають організатори, під час першого перекладацького фестивалю найбільше уваги буде приділено німецькій і польській мовам. У програмі фестивалю дискусії, зустрічі з перекладачами, мистецькі заходи, що мають відчутний театральний акцент: публічні читання перекладних п’єс, театралізовані читання поетичних перекладів, різноманітні способи поєднання візуального та аудіо-перекладів.

Вартість: безкоштовно (крім концерту)

Деталі

pereklad

line_small

КРАЇНА МРІЙ

20-21 червня, Київ

У програмі етно-фестивалю, який знову пройде в «Пирогово», традиційно діятиме літературна сцена та книжковий ярмарок, участь у якому візьмуть близько 50 видавництв. Серед учасників Літературної сцени – Василь Шкляр, Іван Малкович, Сергій Жадан, Брати Капранови, Сергій Татчин. Обіцяне організаторами новаторство – захід БлогПост, під час якого найпопулярніші українські блогери говоритимуть про блогінг як новий різновид літератури.

Так само традиційно під час фестивалю діятимуть музична сцена, ярмарок виробів народного і майстер-класи народних ремесел.

Вартість: 50–400 гривень.

Деталі 

kraina_mriy

Читайте також: Літературна „Країна мрій”: неврожай на новинки, качання м’язів і «Путін hello»

line_small

Їздець-тур

20-21 червня, Івано-Франківськ, Коломия

Автори літературного путівника Україною «Їздець» влаштовують літературну мандрівку вихідного дня «Франківськ-Коломия-Франківськ» та запрошують читачів приєднатися.
У мандрівку входить:

  • Екскурсія Івано-Франківськом у компанії письменника Тараса Прохаська;
  • Секретна прогулянка від письменника та видавця Василя Карп’юка;
  • Тур по найколоритніших кнайпах Івано-Франківська;
  • Візит до Музею гуцульщини і прогулянка слідами Василя Стефаника, Леопольда фон Захер-Мазоха, Івана Франка, Станіслава Вінценза та Ірини Вільде у Коломиї;
  • Подія-сюрприз від організаторів мандрівки.

Реєстрація триває до 12 червня 2015 року включно.

Вартість: 650 гривень

Деталі 

yizdets

line_small

БАНДЕРШТАТ–2015

31 липня–2 серпня, Луцьк

Під час фестивалю українського опору на відвідувачів чекають не тільки розваги. Цьогорічний БАНДЕРШТАТ організатори обіцяють присвятити питанню розбудови нашої країни, пошуку шляхів і можливостей для втілення усіх задумів молодого покоління українців. Відтак у рамках заходу відбудеться Форум молодіжних патріотичних організацій та ініціатив.

Загалом фестивальна програма тішить різноманіттям: якісна музика, інтелектуальні гутірки-дискусії, кіноперегляди, майстер-класи, виставки, ярмарок, екскурсії. І, звісно ж, літературна сцена, участь у якій візьмуть письменники з усієї України, серед яких Любов Якимчук, Олена Гераcим’юк, Павло Коробчук, Олег Коцарев, Оксана Гаджій, Лесик Панасюк, Галина Крук та багато інших.

Вартість: 100–140 грн

Деталі 

bander

line_small

Ше.fest

22–23 серпня, село Моринці Черкаської області

Уже вдруге пройде фестиваль, незмінна ціль якого – відкинути всі штампи та відкрити нового Шевченка. Гасло цьогорічного Ше.festу – «Еволюція твого духу» покликане продемонструвати, що за останній рік еволюціонувала не лише країна, змінився кожен з нас: став більше розуміти, цінувати життя, близьких, рідну землю. У програмі, крім музики, майстер-класів, кінопокази українських стрічок, театральних перформансів, екскурсії Моринцями, зустрічей із сучасними героями російсько-української війни, присутня також літературна складова – гутірки-дискусії та літературні читання власних творів та творів Тараса Шевченка.

Як і торік, «Ше.fest–2015» буде благодійним. Усі зібрані кошти організатори передадуть на підтримку українських військових.

Деталі 

she_fest

Якщо ви знаєте про ще якісь цікаві події, просимо відразу повідомляти в коментарях

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe