Читомо > Новини > Введення цензури в інтернеті

Новини

Введення цензури в інтернеті

28.10.2009 1 Автор:

Поки що діяльність влади в інтернеті не приносила нікому користі – замість того, щоби сприймати у законодавчій діяльності мережевий простір як можливості, ті-хто-пішуть-інтернет-з-великої його вперто сприймають як загрозу. А слово “порнографія” набуває синонімічнного до “інтернету” значення. Закрили ПРОЗУ. Сумнівно, що хтось із культурних ЗМІ боїться тієї ж долі, бо тем, яких торкалася ПРОЗА, у своїй більшості вони боялися торкатися й раніше. Тому переживати за своє майбутнє тут не варто, треба тільки продовжувати чемно себе поводити.

А от девіантам можна стурбуватись, бо 22 жовтня парламент підтримав законопроект №3271 “Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України (відносно протидії поширенню дитячої порнографії)”. У Закон України “Про телекомунікації” вносяться такі доповнення: Частину 2 статті 39 доповніті новімі абзацами 2-4 наступного змісту: “На підставі мотівованого подання правоохоронніх органів провайдері телекомунікаційніх послуг зобов’язані вживати заходів з обмеження доступу своїх клієнтів до ресурсів, через які здійснюється розповсюдження незаконного інформаційного наповнення (контенту). Провайдери комунікацій зобов’язані зберігати інформацію про всі з’єднання свого клієнта з ресурсами, доступ до яких надається зазначеним провайдером. Термін, порядок та повний перелік такої інформації встановлюється Кабінетом Міністрів України”.

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Tanya
    28.10.2009 в 2:21 pm

    У дев’яностих вони хотіли закрити т. зв. фірму “Інтернет”, і от нарешті, у 2009-му, вони знайшли спосіб до неї докопатись.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe