Читомо > Новини > З магазинів на Петрівці вилучили книжки «без дозволів» (Оновлено)

Новини

З магазинів на Петрівці вилучили книжки «без дозволів» (Оновлено)

11.04.2018 0 Автор:

З ринку на Петрівці, ТРЦ «Навігатор» вилучені книжки, які визнані такими, що ввезені в Україну без дозвільних документів. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Таке рішення ухвалене Держкомтелерадіо відповідно до статті 28-1 Закону України «Про видавничу справу». Троє фізичних осіб-підприємців сплатять штрафи (37 тисяч 230 гривень) за розповсюдження на території України без відповідних дозволів продукції, що виготовлена та ввезена з території держави-агресора.

Серед підприємців, які сплатять штрафи: ФОП Полов’яна В. І. (здійснював торгівлю на книжковому ринку «Петрівка»),  ФОП Песенкову О. Д. (магазин № 2, ТРЦ «Навігатор», м. Київ) та ФОП Харченка А.В.

Раніше Держкомтелерадіо повідомив, що ФОП Харченка А.В. причетний до інтернет-магазину «yakaboo.ua», проте пізніше видалив дану інформацію зі свого сайту.

“Фоп Харченко немає ніякого відношення до Якабу”, – зазначила у коментраі Читомо Катерина Аврамчук, бренд-менеджер інтернет-магазину.

Держкомтелерадіо також закликав книгорозповсюджувачів до безумовного дотримання закону.

Як відомо, 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Із повним текстом закону можна ознайомитися тут

Раніше повідомлялося, що Управління дозвільної процедури та контролю за розповсюдженням видавничої продукції оприлюднило новий перелік видань, заборонених в Україні.

Нагадаємо, що за минулий рік Держкомтелерадіо видав 221 відмову на ввезення видавничої продукції з території РФ.

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe