Читомо > Новини > Житомирським сиротам допомагатиме фонд Джоан Роулінг

Новини

Житомирським сиротам допомагатиме фонд Джоан Роулінг

02.11.2017 0 Автор:

Благодійний фонд Lumos, який належить письменниці Джоан Роулінг, допомагатиме українським сиротам. Про це повідомляє Національний офіс реформи деінституціалізації.

У Житомирській області реформуватимуть інтернати, в яких живуть діти з неблагополучних сімей та сироти. Планується, що Благодійний фонд Джоан Роулінг надасть допомогу в реалізації цього процесу. Він  надасть інтернатам Житомирщини технічну, експертну та методичну допомогу для припинення інституціалізації дітей.

Ця реформа розпочалася в Україні з літа цього року. Раніше британський фонд працював з Болгарією та Молдовою.

За даними уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, в українських інтернатах зараз перебуває 1,5% дітей країни. Згідно з Національною стратегією, вже у 2026 році дітей в подібних закладах має бути менше 0,5%.
.

ad5ba5fc9a4a7a55ac9fd63adf6aa6ef

.
Lumos
 — міжнародна неурядова благодійна організація заснована британською письменницею Джоан Роулінг, що сприяє припиненню інституціалізації дітей у всьому світі.

Організація спершу називалась Children’s High Level Group, разом із Джоан Роулінг її співзасновницею була відома політикиня та правозахисниця баронеса Емма Ніколсон. З 2010 Ніколсон залишила пост у правлінні заради заснування нової НУО Asociatia Children’s High Level Group в Румунії. Відтоді очолювана Роулінг організація називається Люмос, на честь магічного заклинання, що породжує яскраве джерело світла, з її книжок про чарівників.

Люмос від початку діяльності приділяє особливу увагу країнам Центральної та Східної Європи, обтяженим спадщиною колишньої комуністичної системи. В масовій свідомості, культурі та законодавстві цих країн прийнятнішим вважається розміщення вразливих дітей в інституції, замість того, щоб підтримувати сім’ї, забезпечуючи дітям право на сімейне виховання й отримання якісних медичних, освітніх і соціальних послуг у громаді.

Організація спирається на понад 80 років досліджень, що доводять важливість сімейного виховання дітей, формування прив’язаності, зростання в любові й турботі.

Читайте також: Які письменники найбагатші: версія Forbes

Чільне фото: dailymail.co.uk

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe